Filmid

Hoia rätikust kinni, Tatjana

Take Care of Your Scarf, Tatjana!, "Pidä huivista kiinni, Tatjana"

Sünopsis

Režissöör

Soome rahvusvaheliselt kuulsaim näitleja Kati Outinen mängib eesti naist Aki Kaurismäki võluvalt soojas komöödiapärlis, mis on ka Kati enda lemmik kõigist oma töödest. Kaks sõpra ja kaks vabameelset neiut kohtuvad 1960-ndatel.

Aki Kaurismäki

Filmograafia

  • Saimaa-ilmiö (The Saimaa Gesture, 1981, doc)
  • Rikos ja rangaistus (Crime and Punishment, 1983)
  • Calamari Union (1985)
  • Varjoja paratiisissa (Shadows in Paradise, 1986)
  • Hamlet liikemaailmassa (Hamlet Goes Business, 1987)
  • Ariel (1988)
  • Leningrad Cowboys Go America (1989)
  • Tulitikkutehtaan tyttö (The Match Factory Girl, 1990)
  • I Hired a Contract Killer (1990)
  • La Vie de Bohème (1992), Pidä huivista kiinni
  • Tatjana (Take Care of Your Scarf, Tatiana, 1994)
  • Leningrad Cowboys Meet Moses (1994)
  • Total Balalaika Show (1994, doc)
  • Kauas pilvet karkaavat (Drifting Clouds, 1996)
  • Juha (1999)
  • Mies vailla menneisyyttä (The Man Without a Past, 2002)
  • Laitakaupungin valot (Lights in the Dusk, 2006)
  • Le Havre (2011)
  • Toivon tuolla puolen (The Other Side of Hope, 2017)

Ajakava

24.11.2017
21:00 - 22:02
Tallinn, 
Kinomaja
Subtiitrid: ENG
Seansikood: 082603
Väljamüüdud
Külalistega seansid võivad lõppeda hiljem.

Programm

Soome 100: Soome kultusfilmide eri - 48 tundi

Filmi info

Riik: Soome
Aasta: 1994
Kestvus: 62 minutit
Keel: soome
Režissöör: Aki Kaurismäki
Produtsent: Aki Kaurismäki
Stsenaristid: Sakke Järvenpää, Aki Kaurismäki
Operaator: Timo Salminen
Montaaž: Aki Kaurismäki, Raija Talvio
Helilooja: Veikko Tuomi
Osatäitjad: Kati Outinen, Matti Pellonpää, Kirsi Tykkyläinen, Mato Valtonen, Elina Salo
Tootja: Sputnik
Festivalid: Jussi Award (Best Film, Best Cinematography), Tokyo

Sünopsis

Režissöör

Soome rahvusvaheliselt kuulsaim näitleja Kati Outinen mängib eesti naist Aki Kaurismäki võluvalt soojas komöödiapärlis, mis on ka Kati enda lemmik kõigist oma töödest. Kaks sõpra ja kaks vabameelset neiut kohtuvad 1960-ndatel.

Aki Kaurismäki

Filmograafia

  • Saimaa-ilmiö (The Saimaa Gesture, 1981, doc)
  • Rikos ja rangaistus (Crime and Punishment, 1983)
  • Calamari Union (1985)
  • Varjoja paratiisissa (Shadows in Paradise, 1986)
  • Hamlet liikemaailmassa (Hamlet Goes Business, 1987)
  • Ariel (1988)
  • Leningrad Cowboys Go America (1989)
  • Tulitikkutehtaan tyttö (The Match Factory Girl, 1990)
  • I Hired a Contract Killer (1990)
  • La Vie de Bohème (1992), Pidä huivista kiinni
  • Tatjana (Take Care of Your Scarf, Tatiana, 1994)
  • Leningrad Cowboys Meet Moses (1994)
  • Total Balalaika Show (1994, doc)
  • Kauas pilvet karkaavat (Drifting Clouds, 1996)
  • Juha (1999)
  • Mies vailla menneisyyttä (The Man Without a Past, 2002)
  • Laitakaupungin valot (Lights in the Dusk, 2006)
  • Le Havre (2011)
  • Toivon tuolla puolen (The Other Side of Hope, 2017)