Filmid

Õnnemaa

The Land of Happiness, "Onnen maa"

Sünopsis

Režissöör

Külakomöödiate lavastaja Markku Pölöneni debüütfilm on filmikunsti tõeline pärl, mis kujutab noore mehe linnast tagasitulekut suveks koju, 1960ndate Põhja-Karjalasse. Südamlik film kirjeldab noorust sama nostalgiliselt nagu halastamatuid tundeid ja Soome tango lumma.

Markku Pölönen

Filmograafia

  • Onnen maa (The Land of Happiness, 1993)
  • Kivenpyörittäjän kylä (1995)
  • Kuningasjätkä (A Summer by the River, 1998)
  • Badding (PÖFF 2000)
  • Emmauksen tiellä (On the Road to Emmaus, 2001)
  • Koirankynnen leikkaaja (Koeraküünelõikaja, PÖFF 2004)
  • Lieksa! (The Matriarch, 2007)
  • Ralliraita (Rally On!, 2009)

Ajakava

26.11.2017
19:00 - 20:00
Tallinn, 
Kinomaja
Subtiitrid: ENG
Seansikood: 102609
Väljamüüdud
Külalistega seansid võivad lõppeda hiljem.

Programm

Soome 100: Soome kultusfilmide eri - 48 tundi

Filmi info

Riik: Soome
Aasta: 1993
Kestvus: 60 minutit
Keel: soome
Režissöör: Markku Pölönen
Produtsent: Kari Sara
Stsenarist: Markku Pölönen
Operaator: Kari Sohlberg
Montaaž: Jukka Nykänen
Helilooja: Reijo Taipale
Osatäitjad: Katariina Kaitue, Pertti Koivula, Anja Pohjola, Veikko Tiitinen, Tuula Väänänen
Tootja: Dada-Filmi Oy
Festivalid: Nordisk Panorama, Jussi Award (Best Film, Best Supporting Actor, Best Script)

Sünopsis

Režissöör

Külakomöödiate lavastaja Markku Pölöneni debüütfilm on filmikunsti tõeline pärl, mis kujutab noore mehe linnast tagasitulekut suveks koju, 1960ndate Põhja-Karjalasse. Südamlik film kirjeldab noorust sama nostalgiliselt nagu halastamatuid tundeid ja Soome tango lumma.

Markku Pölönen

Filmograafia

  • Onnen maa (The Land of Happiness, 1993)
  • Kivenpyörittäjän kylä (1995)
  • Kuningasjätkä (A Summer by the River, 1998)
  • Badding (PÖFF 2000)
  • Emmauksen tiellä (On the Road to Emmaus, 2001)
  • Koirankynnen leikkaaja (Koeraküünelõikaja, PÖFF 2004)
  • Lieksa! (The Matriarch, 2007)
  • Ralliraita (Rally On!, 2009)