Filmid

Reis Hispaaniasse

The Trip to Spain

Märksõna: Solarise vitamiinid

Sünopsis

Režissöör

Esimene kord rändasid nad mööda kodust Inglismaad, teisel korral seiklesid juba päikselises Itaalias. Eesmärk oli mõlemal korral üks – reisida ühest restoranist teise, nautida head toitu ja rääkida kõigest, mis pähe kargab. Kaks ei jää tavaliselt kolmandata ja nii ongi kätte jõudnud hetk, mil „Reisi„-filmidest on saanud triloogia.

Rännumeesteks ikka need samad tuttavad näod: Steve Coogan, kes kehastab ka selle toidusaaga kolmandas osas kuulsat näitlejat ja mitmekordset BAFTA auhinna laureaati Steve Cooganit, ja Rob Brydon, kelle kanda on Steve Cooganist mõnevõrra vähem tuntud ja tituleeritud, kuid siiski tunnustatud koomiku ja näitleja Rob Brydoni roll. Kellele meeldisid nende kahe mehe eelmised rännakud, ei pea ka seekord pettuma, sest nendega koos on end Hispaania päikese alla kaasa smugeldanud aukartust äratav hulk kuulsusi: Mick Jagger, Michael Caine, Al Pacino, Roger Moore, Pierce Brosnan ja paljud-paljud teised. Ja astuvad kõik need kuulsused üles Coogani ja Brydoni kehastuses…

Film viib meid Hispaania eri kantidesse ja kujutab endast tõelist söögi-, joogi- ja turismiorgiat. Need, kellele ei tule seda filmi vaadates peale vastupandamatu isu Hispaaniasse reisida ja kogeda seda, mida filmi peategelasedki, vaatavad seda filmi ilmselt… Hispaanias.

Ka seekord püüdis neid ohjeldamatuid improviseerimismeistreid lavastajatoolist kuidagimoodi ohjeldada tunnustatud briti filmitegija Michael Winterbottom. Head isu!

Timo Diener

Michael Winterbottom

(sünd 1961, Blackburn, Suurbritannia) on õppinud Oxfordis ning filmindust Bristolis ja Londonis. Alustanud Thamesi televisioonis monteerijana, lavastas ta seal kaks dokfilmi Ingmar Bergmanist ja mitu seriaali. Tema esimene film „Butterfly Kiss“ valmis 1995, kuid rahvusvahelise kuulsuse tõi talle aasta hiljem valminud „Welcome to Sarajevo“. Tema film „Genova“ (2008) võistles PÖFFi EurAsia konkursil, võites seal parima režissööri preemia, samuti osales PÖFFi võistlusprogrammis Winterbottomi 19. film „Argipäev“ (2012). Kokku on PÖFFil linastunud 11 Winterbottomi filmi. „Reis Hispaaniasse“ on lavastaja 25. täispikk film. 

Filmograafia

  • valik/selected: Wonderland (1998, Imede maa, PÖFF 1999)
  • 24 Hour Party People (2002, PÖFF 2003)
  • Code 46 (PÖFF 2004)
  • 9 Songs (9 laulu, 2004)
  • The Road to Guantanamo (Teekond Guantanamosse, PÖFF 2006, co-dir)
  • Genova (PÖFF 2008)
  • The Killer Inside Me (Tapja minu sees, PÖFF 2010)
  • The Trip (2010, Retk, PÖFF 2011)
  • Trishna (2011)
  • Everyday (Argipäev, PÖFF 2012)
  • Look of Love (Armastuse pale, PÖFF, 2013)
  • Trip to Italy (Reis Itaaliasse, PÖFF 2014)
  • The Emperor’s New Clothes (2015, doc)
  • On the Road (2016)
  • The Trip to Spain (2017)

Ajakava

21.11.2017
18:00 - 19:48
Tallinn, 
Apollo Kino Solaris
Saal 1
Subtiitrid: EST, RUS
Seansikood: 050801
Väljamüüdud
22.11.2017
18:15 - 20:03
Tallinn, 
Coca-Cola Plaza
Saal 2
Subtiitrid: EST, RUS
Seansikood: 060102
Väljamüüdud
29.11.2017
17:00 - 18:48
Tartu, 
Athena keskus
Subtiitrid: EST, RUS
Seansikood: 132001
Väljamüüdud
Külalistega seansid võivad lõppeda hiljem.

Programm

Panoraam
Solarise vitamiinid

Filmi info

Riik: Suurbritannia
Aasta: 2017
Kestvus: 108 minutit
Keel: inglise
Režissöör: Michael Winterbottom
Produtsendid: Josh Hyams, Stefano Negri, Melissa Parmenter
Operaator: James Clarke
Montaaž: Mags Arnold, Paul Monaghan, Marc Richardson
Osatäitjad: Steve Coogan, Rob Brydon, Marta Barrio, Claire Keelan, Margo Stilley
Tootja: Revolution Films
Levitaja: HeaFilm
Festivalid: Tribeca, Seattle

Sünopsis

Režissöör

Esimene kord rändasid nad mööda kodust Inglismaad, teisel korral seiklesid juba päikselises Itaalias. Eesmärk oli mõlemal korral üks – reisida ühest restoranist teise, nautida head toitu ja rääkida kõigest, mis pähe kargab. Kaks ei jää tavaliselt kolmandata ja nii ongi kätte jõudnud hetk, mil „Reisi„-filmidest on saanud triloogia.

Rännumeesteks ikka need samad tuttavad näod: Steve Coogan, kes kehastab ka selle toidusaaga kolmandas osas kuulsat näitlejat ja mitmekordset BAFTA auhinna laureaati Steve Cooganit, ja Rob Brydon, kelle kanda on Steve Cooganist mõnevõrra vähem tuntud ja tituleeritud, kuid siiski tunnustatud koomiku ja näitleja Rob Brydoni roll. Kellele meeldisid nende kahe mehe eelmised rännakud, ei pea ka seekord pettuma, sest nendega koos on end Hispaania päikese alla kaasa smugeldanud aukartust äratav hulk kuulsusi: Mick Jagger, Michael Caine, Al Pacino, Roger Moore, Pierce Brosnan ja paljud-paljud teised. Ja astuvad kõik need kuulsused üles Coogani ja Brydoni kehastuses…

Film viib meid Hispaania eri kantidesse ja kujutab endast tõelist söögi-, joogi- ja turismiorgiat. Need, kellele ei tule seda filmi vaadates peale vastupandamatu isu Hispaaniasse reisida ja kogeda seda, mida filmi peategelasedki, vaatavad seda filmi ilmselt… Hispaanias.

Ka seekord püüdis neid ohjeldamatuid improviseerimismeistreid lavastajatoolist kuidagimoodi ohjeldada tunnustatud briti filmitegija Michael Winterbottom. Head isu!

Timo Diener

Michael Winterbottom

(sünd 1961, Blackburn, Suurbritannia) on õppinud Oxfordis ning filmindust Bristolis ja Londonis. Alustanud Thamesi televisioonis monteerijana, lavastas ta seal kaks dokfilmi Ingmar Bergmanist ja mitu seriaali. Tema esimene film „Butterfly Kiss“ valmis 1995, kuid rahvusvahelise kuulsuse tõi talle aasta hiljem valminud „Welcome to Sarajevo“. Tema film „Genova“ (2008) võistles PÖFFi EurAsia konkursil, võites seal parima režissööri preemia, samuti osales PÖFFi võistlusprogrammis Winterbottomi 19. film „Argipäev“ (2012). Kokku on PÖFFil linastunud 11 Winterbottomi filmi. „Reis Hispaaniasse“ on lavastaja 25. täispikk film. 

Filmograafia

  • valik/selected: Wonderland (1998, Imede maa, PÖFF 1999)
  • 24 Hour Party People (2002, PÖFF 2003)
  • Code 46 (PÖFF 2004)
  • 9 Songs (9 laulu, 2004)
  • The Road to Guantanamo (Teekond Guantanamosse, PÖFF 2006, co-dir)
  • Genova (PÖFF 2008)
  • The Killer Inside Me (Tapja minu sees, PÖFF 2010)
  • The Trip (2010, Retk, PÖFF 2011)
  • Trishna (2011)
  • Everyday (Argipäev, PÖFF 2012)
  • Look of Love (Armastuse pale, PÖFF, 2013)
  • Trip to Italy (Reis Itaaliasse, PÖFF 2014)
  • The Emperor’s New Clothes (2015, doc)
  • On the Road (2016)
  • The Trip to Spain (2017)