Filmid

Vee puudutus

The Shape of Water

Märksõna: Fantastika

Sünopsis

Režissöör

Guillermo del Toro kasutab filmis „Vee puudutus“ kõiki neid võtteid, mis on teinud ta ainulaadseks. Ta valab oma südame, hinge ja märkimisväärses koguses meisterlikkust sellesse kaunisse kummalistest olenditest rääkivasse muinasloosse. Õrn austusavaldus nii tema eelkäijatele Hollywoodi kuldajastul kui ka neile, kes püüdsid esimestena tabada koletisemüütide vaimu, on see film del Toro kõige kõrvetavam ja sulnim, hoidudes õuduse teravatest nurkadest ja suunates soojahoovuse ülitäpselt kalibreeritud raamidesse.

Del Toro annab vaatajale palju, mida januselt juua. Ajastu, mil filmi tegevus aset leiab – 1960ndate külm sõda –, peaks viitama esteetikale, kuid režissöör ja kunstnik Paul Austerberry on surunud selle barokkvärvidesse, tööstuslikku atmosfääri, nõretavasse teispoolsusesse, muinasjutumaale, mis eksisteerib üksnes igaviku ajatsoonis.

Meile tutvustatakse Eliza Espositot, kes on alandlik koristaja ja käib öösiti koos oma sõbranna Zeldaga (Octavia Spencer) koristamas ülikõrge turvalisusega valitsuslaborit. Elizal tekib kohe side olendiga, kelle vastiku loomuga agent Strickland on Amasooniast kohale vedanud ja akvaariumisse pannud.

Del Toro on loonud võluvalt empaatilise olendi ja asetanud ta Hollywoodi kuldajastusse, kust ei puudu kunagi laul ja tants. Lõputiitrites tänab del Toro oma Mehhiko kaasrežissööre Alfonso Cuaroni ja Alejandro Gonzalez Inarritut, kes on oma ande juba maailmatasemele viinud. Nüüd on tulnud del Toro aeg, ja veel kuidas!

Fionnuala Halligan, peafilmikriitik, Screen International


Vaata veel:

Postimees soovitab - Hans Alla: läikiva pinna all on kõik mäda

Guillermo del Toro

(sünd 1964) on Mehhiko päritolu Ameerika filmirežissöör, produtsent ja romaanikirjanik. Ta on karjääri jooksul lavastanud arvukalt hispaaniakeelseid filme, millest on saanud rahvusvahelised menukid, sh „Saatana selgroog“ (2001) ja „Paani labürint“ (2006), aga rohkem teatakse teda kui suure eelarvega Hollywoodi blockbuster’ite nagu „Blade II“ (2002), „Hellboy 1-2“ (2004, 2008) ja „Vaikse ookeani võitlus“ (2013) järgi. Del Toro viimane film „Vee puudutus“ pälvis tänavusel Veneetsia filmifestivalil parima filmi Kuldlõvi.


Filmograafia

  • Cronos (1993)
  • Mimic (1997)
  • El espinazo del diablo (The Devil’s Backbone, 2001
  • Saatana selgroog
  • , PÖFF 2002)
  • Blade II (2002)
  • Hellboy (2004)
  • El laberinto del fauno (Pan’s Labyrinth, 2006)
  • Hellboy II: The Golden Army (2008)
  • Pacific Rim (2013)
  • Crimson Peak (2015)
  • The Shape of Water (2017)

Ajakava

18.11.2017
21:00 - 23:03
Tallinn, 
Apollo Kino Solaris
Saal 1
Subtiitrid: EST, RUS
Seansikood: 020801
Väljamüüdud
20.11.2017
18:45 - 20:48
Tallinn, 
Coca-Cola Plaza
Saal 2
Subtiitrid: EST, RUS
Seansikood: 040102
Osta
01.12.2017
19:30 - 21:33
Tallinn, 
Apollo Kino Solaris
Saal 1
Subtiitrid: EST, RUS
Seansikood: 150801
Väljamüüdud
Külalistega seansid võivad lõppeda hiljem.

Programm

Screen International kriitikute valik

Filmi info

Riik: Ameerika Ühendriigid
Aasta: 2017
Kestvus: 123 minutit
Keel: inglise
Režissöör: Guillermo del Toro
Produtsendid: Guillermo del Toro, J. Miles Dale
Stsenaristid: Guillermo del Toro, Vanessa Taylor
Operaator: Dan Laustsen
Montaaž: Sidney Wolinsky
Helilooja: Alexandre Desplat
Osatäitjad: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer
Tootja: Double Dare You
Levitaja: HeaFilm
Festivalid: Venice (Golden Lion), Toronto, Rio de Janeiro, London, Busan, Chicago

Sünopsis

Režissöör

Guillermo del Toro kasutab filmis „Vee puudutus“ kõiki neid võtteid, mis on teinud ta ainulaadseks. Ta valab oma südame, hinge ja märkimisväärses koguses meisterlikkust sellesse kaunisse kummalistest olenditest rääkivasse muinasloosse. Õrn austusavaldus nii tema eelkäijatele Hollywoodi kuldajastul kui ka neile, kes püüdsid esimestena tabada koletisemüütide vaimu, on see film del Toro kõige kõrvetavam ja sulnim, hoidudes õuduse teravatest nurkadest ja suunates soojahoovuse ülitäpselt kalibreeritud raamidesse.

Del Toro annab vaatajale palju, mida januselt juua. Ajastu, mil filmi tegevus aset leiab – 1960ndate külm sõda –, peaks viitama esteetikale, kuid režissöör ja kunstnik Paul Austerberry on surunud selle barokkvärvidesse, tööstuslikku atmosfääri, nõretavasse teispoolsusesse, muinasjutumaale, mis eksisteerib üksnes igaviku ajatsoonis.

Meile tutvustatakse Eliza Espositot, kes on alandlik koristaja ja käib öösiti koos oma sõbranna Zeldaga (Octavia Spencer) koristamas ülikõrge turvalisusega valitsuslaborit. Elizal tekib kohe side olendiga, kelle vastiku loomuga agent Strickland on Amasooniast kohale vedanud ja akvaariumisse pannud.

Del Toro on loonud võluvalt empaatilise olendi ja asetanud ta Hollywoodi kuldajastusse, kust ei puudu kunagi laul ja tants. Lõputiitrites tänab del Toro oma Mehhiko kaasrežissööre Alfonso Cuaroni ja Alejandro Gonzalez Inarritut, kes on oma ande juba maailmatasemele viinud. Nüüd on tulnud del Toro aeg, ja veel kuidas!

Fionnuala Halligan, peafilmikriitik, Screen International


Vaata veel:

Postimees soovitab - Hans Alla: läikiva pinna all on kõik mäda

Guillermo del Toro

(sünd 1964) on Mehhiko päritolu Ameerika filmirežissöör, produtsent ja romaanikirjanik. Ta on karjääri jooksul lavastanud arvukalt hispaaniakeelseid filme, millest on saanud rahvusvahelised menukid, sh „Saatana selgroog“ (2001) ja „Paani labürint“ (2006), aga rohkem teatakse teda kui suure eelarvega Hollywoodi blockbuster’ite nagu „Blade II“ (2002), „Hellboy 1-2“ (2004, 2008) ja „Vaikse ookeani võitlus“ (2013) järgi. Del Toro viimane film „Vee puudutus“ pälvis tänavusel Veneetsia filmifestivalil parima filmi Kuldlõvi.


Filmograafia

  • Cronos (1993)
  • Mimic (1997)
  • El espinazo del diablo (The Devil’s Backbone, 2001
  • Saatana selgroog
  • , PÖFF 2002)
  • Blade II (2002)
  • Hellboy (2004)
  • El laberinto del fauno (Pan’s Labyrinth, 2006)
  • Hellboy II: The Golden Army (2008)
  • Pacific Rim (2013)
  • Crimson Peak (2015)
  • The Shape of Water (2017)