Filmid

Pöörane armastus

Crazy Love

Märksõna: Kirjandus

Sünopsis

Režissöör

Enamasti ei meeldinud Charles Bukowskile filmid, mida tema teoste järgi või ainetel vändati. Aga „Pöörane armastus“ meeldis väga. „Sa tegid mind paremaks, kui ma olen,“ tunnistas ta noorukesele režissöörile Dominique Deruddere’ile. Võib arvata, miks. See 1980ndate filmikunsti taasavastamata pärl leiab Bukowski rämeduses üles poeesia, luues äärmiselt mõjusa atmosfääriga maailma, kus isegi nekrofiilia ei tundu agressiivse, vaid pigem eleegilis-poeetilise aktina. Harry Vossi, kes püüab oma elu kolmel võtmehetkel – 12-, 19- ja 33-aastaselt – ületada lõhet unistuste ja tegelikkuse vahel, mängivad muljetavaldavalt Geert Hunaerts ja Josse De Pauw.

Oma häiriva sisu tõttu ei pälvinud film laia publiku ja isegi kriitikute üksmeelset armastust, kuigi võitis San Sebastianis parima režissööri preemia ja müüdi 15 riiki. Francis Ford Coppola kutsus Deruddere’i ka Hollywoodi, paraku… midagi igavikulist sellest ei sündinud. Aga see lugu omandab ajas üha suuremat väärtust. Pöörane armastus, pöörane film! 

Tiit Tuumalu

Dominique Deruddere

Filmograafia

  • Oranje licht (1975)
  • Crazy Love (1987), Wait Until Spring
  • Bandini (1989)
  • Suite 16 (1994)
  • Hombres complicados (1998)
  • Iedereen beroemd! (Igaüks on kuulus!, PÖFF 2000)
  • Pour le plaisir (Everybody Is a Killer, 2004)
  • Die Bluthochzeit (Pulmapidu, PÖFF 2005)
  • Firmin (2007)
  • Racing Hearts (2014)

Ajakava

24.11.2017
19:30 - 21:00
Tallinn, 
Coca-Cola Plaza
Saal 3
Subtiitrid: ENG
Seansikood: 080202
Väljamüüdud
25.11.2017
21:30 - 23:00
Tartu, 
Cinamon
Saal 4
Subtiitrid: ENG
Seansikood: 091803
Väljamüüdud
02.12.2017
18:30 - 20:00
Tallinn, 
Coca-Cola Plaza
Saal 3
Subtiitrid: ENG
Seansikood: 160202
Väljamüüdud
Külalistega seansid võivad lõppeda hiljem.

Programm

Fookuses: Flandria

Filmi info

Riik: Belgia
Aasta: 1987
Kestvus: 90 minutit
Keeled: hollandi, itaalia
Režissöör: Dominique Deruddere
Produtsent: Alain Keytsman
Stsenaristid: Dominique Deruddere, Marc Didden
Operaator: Willy Stassen
Montaaž: Ludo Troch
Helilooja: Raymond van het Groenewoud
Osatäitjad: Josse De Pauw, Geert Hunaerts, Michael Pas, Gene Bervoets, Amid Chakir
Tootja: Multimedia
Festivalid: Febio, San Sebastian

Sünopsis

Režissöör

Enamasti ei meeldinud Charles Bukowskile filmid, mida tema teoste järgi või ainetel vändati. Aga „Pöörane armastus“ meeldis väga. „Sa tegid mind paremaks, kui ma olen,“ tunnistas ta noorukesele režissöörile Dominique Deruddere’ile. Võib arvata, miks. See 1980ndate filmikunsti taasavastamata pärl leiab Bukowski rämeduses üles poeesia, luues äärmiselt mõjusa atmosfääriga maailma, kus isegi nekrofiilia ei tundu agressiivse, vaid pigem eleegilis-poeetilise aktina. Harry Vossi, kes püüab oma elu kolmel võtmehetkel – 12-, 19- ja 33-aastaselt – ületada lõhet unistuste ja tegelikkuse vahel, mängivad muljetavaldavalt Geert Hunaerts ja Josse De Pauw.

Oma häiriva sisu tõttu ei pälvinud film laia publiku ja isegi kriitikute üksmeelset armastust, kuigi võitis San Sebastianis parima režissööri preemia ja müüdi 15 riiki. Francis Ford Coppola kutsus Deruddere’i ka Hollywoodi, paraku… midagi igavikulist sellest ei sündinud. Aga see lugu omandab ajas üha suuremat väärtust. Pöörane armastus, pöörane film! 

Tiit Tuumalu

Dominique Deruddere

Filmograafia

  • Oranje licht (1975)
  • Crazy Love (1987), Wait Until Spring
  • Bandini (1989)
  • Suite 16 (1994)
  • Hombres complicados (1998)
  • Iedereen beroemd! (Igaüks on kuulus!, PÖFF 2000)
  • Pour le plaisir (Everybody Is a Killer, 2004)
  • Die Bluthochzeit (Pulmapidu, PÖFF 2005)
  • Firmin (2007)
  • Racing Hearts (2014)