Filmid

Samui laul

Samui Song, "Mai Mee Samui Samrab Ter"

Sünopsis

Režissöör

Kaunis seebiooperistaar Viyada (Chermarn Boonyasak) on abielus prantsuse miljonäri Jerome’iga (Prantsuse filmilavastaja Stéphane Sednaoui), tal on olemas kõik, mida vaja, kuid impotentsuse all vaevlevale mehele on naisest olulisemaks muutunud kohalik budistlik sekt ja keraamikaharrastus. Kui naine kohtub sarmika ja noorema mehega, soovib ta, et abikaasa pigem kaoks. See soov täitub, kuid sellest saab alguse verine sündmusteahel, mis viib naise küll senisest elust välja, kuid kas teeb ta ka õnnelikuks?

Tai „uue laine“ kuulsaima režissööri Pen-Ek Ratanaruangi värske krimidraama käsitleb tänapäeva Tai ühiskonnas olulisi teemasid nagu segaabielud, vaesus, vanurite probleemid ja korrumpeerunud võimuaparaat, milles ususektid on võrreldavad organiseeritud kuritegevusega.

„Samui laul“ on täis mitmeid ootamatuid süžeepöördeid, autor jätab endale õiguse laskuda fantaasiasse, jättes vaataja otsustada, mis on tõsi ja mis väljamõeldis. See on film neile, kes soovivad näha hitchcockilikku põnevikku, ja ka neile, kes ihalevad iga hinna eest kõrgklassi elustiili mugavusi. „Samui laul“ manitseb ettevaatlikkusele oma soovidega, eriti kui need puudutavad ka teiste elusid.

Tõnu Karjatse

Pen-ek Ratanaruang

(sünd 1962, Bangkok) õppis kunstiajalugu New Yorgis ning töötas seal graafilise disainerina. Pöördudes tagasi Taisse, asus ta Leo Burnetti agentuuris kunstiala juhataja kohale ning hakkas muuhulgas lavastama telereklaame. Mitu kodumaist ja rahvusvahelist auhinda on võitnud nii tema reklaamid kui ka filmid. Praktiliselt kõik tema viimased mängufilmid on linastunud ­PÖFFi programmis, neist „Ploy“ ka EurAsia võistlusprogrammis. Pen-ek Ratanaruang oli 2009. aasta PÖFFi võistlusprogrammi EurAsia žürii liige. 2011. aastal oli ta üks mitmekümnest režissöörist, kes osalesid unikaalses filmiprojektis „60 sekundit üksindust aastal null“. „Samui laul“ on tema 11. täispikk film.

Filmograafia

  • Fun Bar Karaoke (1997)
  • Ruang Talok 69 (6xty-nin9, 1999)
  • Mon-rak Transistor (2002, PÖFF 2003)
  • Last Life in the Universe (Viimane elu universumis, PÖFF 2003)
  • Invisible Waves (Nähtamatud laineid, PÖFF 2006)
  • Ploy (PÖFF 2007)
  • Nang mai (Nümf, PÖFF 2009)
  • Headshot (2011, Pähelask, PÖFF 2012)
  • Prachathipa’Thai (2013, doc)
  • Raeng dueng dood (The Life of Gravity, 2014)
  • Samui Song (2017)

Ajakava

17.11.2017
21:15 - 23:03
Tartu, 
Cinamon
Saal 5
Subtiitrid: ENG
Seansikood: 011903
Väljamüüdud
19.11.2017
18:15 - 20:03
Tallinn, 
Coca-Cola Plaza
Saal 3
Subtiitrid: ENG
Seansikood: 030202
Väljamüüdud
29.11.2017
21:30 - 23:18
Tallinn, 
Kino Sõprus
Subtiitrid: ENG
Seansikood: 131703
Väljamüüdud
Külalistega seansid võivad lõppeda hiljem.

Programm

Panoraam

Filmi info

Riigid: Tai, Saksamaa, Norra
Aasta: 2017
Kestvus: 108 minutit
Keeled: tai, inglise
Režissöör: Pen-ek Ratanaruang
Produtsendid: Raymond Phathanavirangoon, Rasarin Tanalerttararom
Stsenarist: Pen-ek Ratanaruang
Operaator: Chankit Chamnivikaipong
Montaaž: Patamanadda Yukol
Helilooja: Koichi Shimizu
Osatäitjad: Chermarn Boonyasak, David Asavanond, Vithaya Pansringarm, Stéphane Sednaoui
Tootjad: Bluering Company Limited, Tenk.tv, Augenschein Filmproduktion
Festivalid: Toronto, Haifa, Chicago

Sünopsis

Režissöör

Kaunis seebiooperistaar Viyada (Chermarn Boonyasak) on abielus prantsuse miljonäri Jerome’iga (Prantsuse filmilavastaja Stéphane Sednaoui), tal on olemas kõik, mida vaja, kuid impotentsuse all vaevlevale mehele on naisest olulisemaks muutunud kohalik budistlik sekt ja keraamikaharrastus. Kui naine kohtub sarmika ja noorema mehega, soovib ta, et abikaasa pigem kaoks. See soov täitub, kuid sellest saab alguse verine sündmusteahel, mis viib naise küll senisest elust välja, kuid kas teeb ta ka õnnelikuks?

Tai „uue laine“ kuulsaima režissööri Pen-Ek Ratanaruangi värske krimidraama käsitleb tänapäeva Tai ühiskonnas olulisi teemasid nagu segaabielud, vaesus, vanurite probleemid ja korrumpeerunud võimuaparaat, milles ususektid on võrreldavad organiseeritud kuritegevusega.

„Samui laul“ on täis mitmeid ootamatuid süžeepöördeid, autor jätab endale õiguse laskuda fantaasiasse, jättes vaataja otsustada, mis on tõsi ja mis väljamõeldis. See on film neile, kes soovivad näha hitchcockilikku põnevikku, ja ka neile, kes ihalevad iga hinna eest kõrgklassi elustiili mugavusi. „Samui laul“ manitseb ettevaatlikkusele oma soovidega, eriti kui need puudutavad ka teiste elusid.

Tõnu Karjatse

Pen-ek Ratanaruang

(sünd 1962, Bangkok) õppis kunstiajalugu New Yorgis ning töötas seal graafilise disainerina. Pöördudes tagasi Taisse, asus ta Leo Burnetti agentuuris kunstiala juhataja kohale ning hakkas muuhulgas lavastama telereklaame. Mitu kodumaist ja rahvusvahelist auhinda on võitnud nii tema reklaamid kui ka filmid. Praktiliselt kõik tema viimased mängufilmid on linastunud ­PÖFFi programmis, neist „Ploy“ ka EurAsia võistlusprogrammis. Pen-ek Ratanaruang oli 2009. aasta PÖFFi võistlusprogrammi EurAsia žürii liige. 2011. aastal oli ta üks mitmekümnest režissöörist, kes osalesid unikaalses filmiprojektis „60 sekundit üksindust aastal null“. „Samui laul“ on tema 11. täispikk film.

Filmograafia

  • Fun Bar Karaoke (1997)
  • Ruang Talok 69 (6xty-nin9, 1999)
  • Mon-rak Transistor (2002, PÖFF 2003)
  • Last Life in the Universe (Viimane elu universumis, PÖFF 2003)
  • Invisible Waves (Nähtamatud laineid, PÖFF 2006)
  • Ploy (PÖFF 2007)
  • Nang mai (Nümf, PÖFF 2009)
  • Headshot (2011, Pähelask, PÖFF 2012)
  • Prachathipa’Thai (2013, doc)
  • Raeng dueng dood (The Life of Gravity, 2014)
  • Samui Song (2017)