Filmid

Lõputu

The Endless

Märksõnad: Fantastika, Põnevus

Sünopsis

Režissöör

Ja just siis, kui tundus, et PÖFFi veteranid Aaron Moorhead ja Justin Benson on pärast edukat teist täispikka filmi „Õitsemine“ kadunud nagu vits vette, tulid nad kõikide üllatuseks taas pinnale kolmanda täispika filmiga „Lõputu“.

Mida teha, kui elad Hollywoodi mekas, inglite linnas, ja hoolimata eelmise filmi edust ei edene järgmise tegemine teps mitte? Võib-olla meeldivad lavastajatele omapärased maailmad rohkem kui stuudiotele, ehk on nende huumor täpselt nii palju veider, et jääb piiri peale või soov ise käsikirjaga tööd teha nii suur, et kosja ei lähe kumbki pool – ei oska öelda (kuigi omalt poolt tahaks vahele susata, et just nii meile meeldibki). Nii mõnigi annaks siinkohal alla ja viskaks pillid nurka, kuid Aaron ja Justin teevad risti vastupidi – võtavad viimase raha ja kaamera, lähevad ise kaamera ette ja panevad sinna ka oma sõbrad ning teevad eimillestki üle ootuste mõnusa surma-uhvo-kultuse filmi!

„Lõputu“ on USA sõltumatu kino oma parimas kastmes, aga sellises uues kastmes. Lovecraftilikus, värvilises ja natuke stiliseeritud kastmes; vähese, kuid hea muusikaga kastmes. Sellises kastmes, milles on geniaalsed ideed salakomponentideks. Omamoodi unikaalne aju-erguti, otse silma sisse pimedal novembrikuul.

„Lõputu“ on natuke naljakas, paneb nuputama ja üllatab kindlasti. Peab-nägema-film!

Maria Reinup

Justin Benson, Aaron Moorhead

Aaron Moorhead kasvas üles Tarpon Springsis, Floridas, ja lõpetas seal Florida ülikooli filmikooli. Ta lavastas oma esimese filmi juba 19-aastaselt ja on sellest ajast töötanud operaatori, režissööri, filmikunstnikuna jne. Ta on teinud mitu sõltumatut lühifilmi ja reklaamfilme ning olnud kaasautor filmidele "A Glaring Emission" (2010), "Otsus" (2012, koos Justin Bensoniga) ja horrorantoloogiale "V/H/S: Viral" (2014). Tema kolmanda täispika tiolmi filmi "Õitsemine" (2013, kaasrežissöör Justin Benson) eriefektid tehti Eestis ning Variety valis filmi aasta kõige olulisemate linateoste hulka.

Justin Benson on filminduses tegutsenud nii stsenaristi kui ka režissöörina. Ta on teinud mitu lühi- ja reklaamfilmi. Koos Aaron Moorheadiga on ta lavastanud kolm täispikka filmi – "Otsus" (2012), "Õitsemine" (2013) ja "Lõputu" (2017), mis kõik on linastunud ka PÖFFil. 

Filmograafia

  • Justin Benson: Resolution (Otsus, PÖFF 2012, co-dir)
  • V/H/S: Viral (2014, co-dir)
  • Spring (2013, Õitsemine PÖFF 2014, co-dir)
  • The Endless (2017
  • co-dir) Aaron Moorhead: A Glaring Emission (2010)
  • Resolution (Otsus, PÖFF 2012, co-dir)
  • V/H/S: Viral (2014, co-dir)
  • Spring (2013, Õitsemine PÖFF 2014, co-dir)
  • The Endless (2017, co-dir)

Ajakava

28.11.2017
22:00 - 00:11
Tallinn, 
Kino Sõprus
Seansikood: 121703
Külalised (2)
Väljamüüdud
Filmi külalised:  Režissöör Justin Benson, Režissöör Aaron Moorhead
01.12.2017
21:30 - 23:41
Tallinn, 
Apollo Kino Solaris
Saal 4
Seansikood: 151102
Külalised (2)
Väljamüüdud
Filmi külalised:  Režissöör Justin Benson, Režissöör Aaron Moorhead
02.12.2017
21:00 - 23:11
Tallinn, 
Kino Sõprus
Seansikood: 161704
Külalised (2)
Väljamüüdud
Filmi külalised:  Režissöör Justin Benson, Režissöör Aaron Moorhead
Külalistega seansid võivad lõppeda hiljem.

Programm

Öised värinad

Filmi info

Riik: Ameerika Ühendriigid
Aasta: 2017
Kestvus: 111 minutit
Keel: inglise
Režissöörid: Justin Benson, Aaron Moorhead
Produtsendid: David Lawson, Thomas R. Burke, Leal Naim, Aaron Moorhead, Justin Benson
Stsenarist: Justin Benson
Operaator: Aaron Moorhead
Montaaž: Michael Felker, Justin Benson, Aaron Moorhead
Helilooja: Jimmy LaValle
Osatäitjad: Aaron Moorhead, Justin Benson, Tate Ellington, Callie Hernandez, James Jordan, Lew Temple
Tootja: Snowfort Pictures
Levitaja: NonStop Entertainment
Festivalid: Tribeca, Bucheon (Best Feature Film), Sitges, London

Sünopsis

Režissöör

Ja just siis, kui tundus, et PÖFFi veteranid Aaron Moorhead ja Justin Benson on pärast edukat teist täispikka filmi „Õitsemine“ kadunud nagu vits vette, tulid nad kõikide üllatuseks taas pinnale kolmanda täispika filmiga „Lõputu“.

Mida teha, kui elad Hollywoodi mekas, inglite linnas, ja hoolimata eelmise filmi edust ei edene järgmise tegemine teps mitte? Võib-olla meeldivad lavastajatele omapärased maailmad rohkem kui stuudiotele, ehk on nende huumor täpselt nii palju veider, et jääb piiri peale või soov ise käsikirjaga tööd teha nii suur, et kosja ei lähe kumbki pool – ei oska öelda (kuigi omalt poolt tahaks vahele susata, et just nii meile meeldibki). Nii mõnigi annaks siinkohal alla ja viskaks pillid nurka, kuid Aaron ja Justin teevad risti vastupidi – võtavad viimase raha ja kaamera, lähevad ise kaamera ette ja panevad sinna ka oma sõbrad ning teevad eimillestki üle ootuste mõnusa surma-uhvo-kultuse filmi!

„Lõputu“ on USA sõltumatu kino oma parimas kastmes, aga sellises uues kastmes. Lovecraftilikus, värvilises ja natuke stiliseeritud kastmes; vähese, kuid hea muusikaga kastmes. Sellises kastmes, milles on geniaalsed ideed salakomponentideks. Omamoodi unikaalne aju-erguti, otse silma sisse pimedal novembrikuul.

„Lõputu“ on natuke naljakas, paneb nuputama ja üllatab kindlasti. Peab-nägema-film!

Maria Reinup

Justin Benson, Aaron Moorhead

Aaron Moorhead kasvas üles Tarpon Springsis, Floridas, ja lõpetas seal Florida ülikooli filmikooli. Ta lavastas oma esimese filmi juba 19-aastaselt ja on sellest ajast töötanud operaatori, režissööri, filmikunstnikuna jne. Ta on teinud mitu sõltumatut lühifilmi ja reklaamfilme ning olnud kaasautor filmidele "A Glaring Emission" (2010), "Otsus" (2012, koos Justin Bensoniga) ja horrorantoloogiale "V/H/S: Viral" (2014). Tema kolmanda täispika tiolmi filmi "Õitsemine" (2013, kaasrežissöör Justin Benson) eriefektid tehti Eestis ning Variety valis filmi aasta kõige olulisemate linateoste hulka.

Justin Benson on filminduses tegutsenud nii stsenaristi kui ka režissöörina. Ta on teinud mitu lühi- ja reklaamfilmi. Koos Aaron Moorheadiga on ta lavastanud kolm täispikka filmi – "Otsus" (2012), "Õitsemine" (2013) ja "Lõputu" (2017), mis kõik on linastunud ka PÖFFil. 

Filmograafia

  • Justin Benson: Resolution (Otsus, PÖFF 2012, co-dir)
  • V/H/S: Viral (2014, co-dir)
  • Spring (2013, Õitsemine PÖFF 2014, co-dir)
  • The Endless (2017
  • co-dir) Aaron Moorhead: A Glaring Emission (2010)
  • Resolution (Otsus, PÖFF 2012, co-dir)
  • V/H/S: Viral (2014, co-dir)
  • Spring (2013, Õitsemine PÖFF 2014, co-dir)
  • The Endless (2017, co-dir)