Filmid

Palged, paigad

Faces Places, "Visages, villages"

Märksõna: Kunst

Sünopsis

Režissöör

Kui prantsuse kino grand old lady Agnès Varda ja tundmatu tänavakunstnik JR 
2015. aastal tutvusid, otsustasid nad kohe, et peavad koostööd tegema. Paar nädalat pärast esmakohtumist oldigi JR fotograafikaubikuga teel. Omapärase ekraanipaari eesmärgiks sai teha portreefilm Prantsusmaast ja tema inimestest, liikudes suurlinnadest eemale, pisikeste paikade maailma. Juhuslikel kohtumistel külaelanikega tehakse neist ülisuuri fotosid, mis kinnitatakse seintele ja müüridele. See on Agnès Varda ja JR ühine kirg – kujutised üldisemalt ja piltide talletamine, esitamine ning jagamine. Agnès Varda teeb seda läbi filmikunsti, JR loob vabaõhufotogaleriisid. „Me tahtsime teha filmi tavalistest inimestest. Meile öeldi, et nende lood ei ole piisavalt huvitavad. Aga teil on võimalus ise tunnistada, et on küll,“ on öelnud Varda.

Üle 60 aasta režissöörina tegutsenud Agnès Varda on viimased paar aastakümmet teinud dokumentaalportreesid, milles tal endal on keskne roll. Kustumatu uudishimuga vanaproua „Järelnoppijad ja mina“ (2000) ja „Agnèsi rannad“ (2008) on toonud talle juurde uusi fänne lisaks neile, kes nautisid juba Prantsuse uue laine aegadel mängufilme vändanud režissööri varasemat loomingut. Suur austus teineteise vastu paistab välja ka JR ja Varda ekraanisuhtest, mis on samas mõnusalt aasiv ning mida ei sega poolesaja-aastane vanusevahe. 

Tiina Teras


 

Agnès Varda, JR

Agnès Varda (sünd 1928, Brüssel) õppis Pariisi kunstikoolis ajalugu ja fotograafiat. Ta on üks Euroopa tuntumaid naislavastajaid, kelle looming, mis kätkeb endas nii filme, fotosid kui ka installatsioone, keskendub realismile, käsitledes ennekõike naisi puudutavaid teemasid läbi ühiskondliku prisma, tehes seda Vardale omasel eksperimentaalsel moel. „Palged, paigad“ on tema 22. täispikk film.
JR (sünd 1983) on fotograaf ja tänavakunstnik, kes eelistab jääda anonüümseks. Ta on varasemalt teinud kaks lühifilmi „Women Are Heroes“ (2010) ja „Les Bosquets“ (2014), „Palged, paigad“ on tema esimene täispikk film.






Filmograafia

  • valik/selected: La Pointe-Courte (1955)
  • Cléo de 5 à 7 (1962)
  • Le bonheur (1965)
  • Les créatures (1966)
  • Sans toit ni loi (Vagabond, 1985)
  • Le petit amour (1988)
  • Jacquot de Nantes (1991)
  • Les glaneurs et la glaneuse (The Gleaners & I, 2000, doc)
  • Les plages d’Agnès (The Beaches of Agnès, 2008, doc)
  • Visages
  • villages (Faces Places, 2017
  • doc
  • , co-dir)

Ajakava

25.11.2017
17:45 - 19:14
Tartu, 
Cinamon
Saal 5
Subtiitrid: EST, ENG, RUS
Seansikood: 091901
Väljamüüdud
01.12.2017
17:15 - 18:44
Tallinn, 
Kino Sõprus
Subtiitrid: EST, ENG, RUS
Seansikood: 151701
Väljamüüdud
02.12.2017
17:15 - 18:44
Tallinn, 
Coca-Cola Plaza
Saal 4
Subtiitrid: EST, ENG, RUS
Seansikood: 160302
Väljamüüdud
Külalistega seansid võivad lõppeda hiljem.

Programm

Doc@PÖFF

Filmi info

Riik: Prantsusmaa
Aasta: 2017
Kestvus: 89 minutit
Keel: prantsuse
Režissöörid: Agnès Varda, JR
Produtsendid: Emile Abinal, Charles S. Cohen, Julie Gayet, Nadia Turincev, Nichole Fu, Etienne Comar
Operaatorid: Claire Duguet, Nicolas Guicheteau,Valentin Vignet, Romain Le Bonniec, Raphael Minnesota, Roberto De Angelis, Julia Fabry
Montaaž: Agnès Varda, Maxime Pozzi Garcia
Helilooja: Matthieu Chedid
Tootja: Ciné Tamaris / Social Animals / Rouge International / Arte France Cinéma / Arches films
Levitaja: A-One Films Estonia
Festivalid: Cannes (Golden Eye), Toronto (People's Choice Award), Vancouver, New York, London

Sünopsis

Režissöör

Kui prantsuse kino grand old lady Agnès Varda ja tundmatu tänavakunstnik JR 
2015. aastal tutvusid, otsustasid nad kohe, et peavad koostööd tegema. Paar nädalat pärast esmakohtumist oldigi JR fotograafikaubikuga teel. Omapärase ekraanipaari eesmärgiks sai teha portreefilm Prantsusmaast ja tema inimestest, liikudes suurlinnadest eemale, pisikeste paikade maailma. Juhuslikel kohtumistel külaelanikega tehakse neist ülisuuri fotosid, mis kinnitatakse seintele ja müüridele. See on Agnès Varda ja JR ühine kirg – kujutised üldisemalt ja piltide talletamine, esitamine ning jagamine. Agnès Varda teeb seda läbi filmikunsti, JR loob vabaõhufotogaleriisid. „Me tahtsime teha filmi tavalistest inimestest. Meile öeldi, et nende lood ei ole piisavalt huvitavad. Aga teil on võimalus ise tunnistada, et on küll,“ on öelnud Varda.

Üle 60 aasta režissöörina tegutsenud Agnès Varda on viimased paar aastakümmet teinud dokumentaalportreesid, milles tal endal on keskne roll. Kustumatu uudishimuga vanaproua „Järelnoppijad ja mina“ (2000) ja „Agnèsi rannad“ (2008) on toonud talle juurde uusi fänne lisaks neile, kes nautisid juba Prantsuse uue laine aegadel mängufilme vändanud režissööri varasemat loomingut. Suur austus teineteise vastu paistab välja ka JR ja Varda ekraanisuhtest, mis on samas mõnusalt aasiv ning mida ei sega poolesaja-aastane vanusevahe. 

Tiina Teras


 

Agnès Varda, JR

Agnès Varda (sünd 1928, Brüssel) õppis Pariisi kunstikoolis ajalugu ja fotograafiat. Ta on üks Euroopa tuntumaid naislavastajaid, kelle looming, mis kätkeb endas nii filme, fotosid kui ka installatsioone, keskendub realismile, käsitledes ennekõike naisi puudutavaid teemasid läbi ühiskondliku prisma, tehes seda Vardale omasel eksperimentaalsel moel. „Palged, paigad“ on tema 22. täispikk film.
JR (sünd 1983) on fotograaf ja tänavakunstnik, kes eelistab jääda anonüümseks. Ta on varasemalt teinud kaks lühifilmi „Women Are Heroes“ (2010) ja „Les Bosquets“ (2014), „Palged, paigad“ on tema esimene täispikk film.






Filmograafia

  • valik/selected: La Pointe-Courte (1955)
  • Cléo de 5 à 7 (1962)
  • Le bonheur (1965)
  • Les créatures (1966)
  • Sans toit ni loi (Vagabond, 1985)
  • Le petit amour (1988)
  • Jacquot de Nantes (1991)
  • Les glaneurs et la glaneuse (The Gleaners & I, 2000, doc)
  • Les plages d’Agnès (The Beaches of Agnès, 2008, doc)
  • Visages
  • villages (Faces Places, 2017
  • doc
  • , co-dir)