Films

Rare, Medium, Well Done

Rare, Medium, Well Done, "Viimeiset rotannahat"

Synopsis

Director

Anssi Mänttäri’s low-budget movies with their intimate content have become classics. In this black comedy that takes place in Helsinki in summer the main character (played by Mänttäri himself) jumps from one bar and bed to the next. Especially vulgar black humour.

Anssi Mänttäri

(b/sünd 1941)

Filmography

  • Pyhä perhe (The Holy family, 1976)
  • Kello (The Clock, 1984)
  • Rakkauselokuva (1984)
  • Viimeiset rotannahat (1985)
  • Ylösnousemus (1985)
  • Morena (1986)
  • Kuningas lähtee Ranskaan (The King Goes Forth to France, 1986)
  • Salama (1986, doc)
  • Näkemiin
  • hyvästi (1986)
  • Anni tahtoo äidin (1989)
  • Muuttolinnun aika (1991)
  • Mestari (The Champion, 1992)
  • Marraskuun harmaa valo (The Grey Light of November, 1993)
  • Kuubalainen serenadi (1997, doc)
  • Romana (1997, doc)
  • Palkkasoturi (The Mercenary Soldier, 1997)
  • Kulttuurikolari Mosambikissa (1999, doc)
  • Joensuun Elli (2004)
  • Varpunen jouluyönä (2005), Sata vuotta
  • tuhat taistelua - Suomen Elintarviketyöläisten Liitto 100 vuotta (2005, doc)
  • What Is This? - Eero Koivistoinen ja musiikki (What Is This? Eero Koivistoinen & Music, 2008, doc)
  • Tarkastaja (The Inspector, 2011)
  • Saunavieras (The Rise and Fall of a Friendship, 2012)
  • Romanssi (The Romance, 2013)
  • Kuinka myöhään valvoo Blues (2014)

Schedule

25.11.2017
02:00 - 03:07
Tallinn, 
Kinomaja
Subtitles: ENG
Screening code: 092602
Buy
Screenings with guests might end later than expected.

Programme

Finland 100: Finnish Cult Film Special – 48H

Film info

Country: Finland
Year: 1985
Duration: 67 minutes
Language: Finnish
Director: Anssi Mänttäri
Producer: Anssi Mänttäri
Writer: Anssi Mänttäri
DOPs: Heikki Katajisto, Eero Salmenhaara
Montage: Marjo Valve
Composers: Mikko Mattila, Anssi Mänttäri, Asko Mänttäri
Cast: Kauko Laurikainen, Sarina Röhr, Anssi Mänttäri, Taina Saikkonen, Riitta Havukainen
Production: Filmiauer

Synopsis

Director

Anssi Mänttäri’s low-budget movies with their intimate content have become classics. In this black comedy that takes place in Helsinki in summer the main character (played by Mänttäri himself) jumps from one bar and bed to the next. Especially vulgar black humour.

Anssi Mänttäri

(b/sünd 1941)

Filmography

  • Pyhä perhe (The Holy family, 1976)
  • Kello (The Clock, 1984)
  • Rakkauselokuva (1984)
  • Viimeiset rotannahat (1985)
  • Ylösnousemus (1985)
  • Morena (1986)
  • Kuningas lähtee Ranskaan (The King Goes Forth to France, 1986)
  • Salama (1986, doc)
  • Näkemiin
  • hyvästi (1986)
  • Anni tahtoo äidin (1989)
  • Muuttolinnun aika (1991)
  • Mestari (The Champion, 1992)
  • Marraskuun harmaa valo (The Grey Light of November, 1993)
  • Kuubalainen serenadi (1997, doc)
  • Romana (1997, doc)
  • Palkkasoturi (The Mercenary Soldier, 1997)
  • Kulttuurikolari Mosambikissa (1999, doc)
  • Joensuun Elli (2004)
  • Varpunen jouluyönä (2005), Sata vuotta
  • tuhat taistelua - Suomen Elintarviketyöläisten Liitto 100 vuotta (2005, doc)
  • What Is This? - Eero Koivistoinen ja musiikki (What Is This? Eero Koivistoinen & Music, 2008, doc)
  • Tarkastaja (The Inspector, 2011)
  • Saunavieras (The Rise and Fall of a Friendship, 2012)
  • Romanssi (The Romance, 2013)
  • Kuinka myöhään valvoo Blues (2014)